lördag, mars 16, 2013

Brödugn i Marrakech





I Marocko äter man väldigt mycket bröd. Alla tajine rätter äter man traditionellt med bröd, vare sig det är en fisk- eller kötträtt.  Man äter upp maten med hjälp av brödet och med högerhand, viktigt! Så klart finns det gafflar och knivar för den som önskar, men personligen tycker jag att äta upp maten med brödet, det hör till helt enkelt! 

Det bakas mycket bröd som sagt. Alla har inte egna ugnar i sina hem, och även om man har det, så lämnar man helst brödet till de gemensamma stora ugnar, som än idag finns i de flesta kvarteren i Marocko, precis som Moskén och Hammamn.

































Nygräddat, mumsfilibabba!









































Foto: Liisa






































Fantastiskt att "bagaren" kan hålla ordning på alla dessa bröd!
De olika dukarna hjälper till att hålla ordningen.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!