fredag, mars 29, 2013

Påsk




Terve moro moi hei! (finska hälsningsfraser)
Då var det påsk! Önskar nästan att jag var lite mer påskig! Men nix. Har nog med  barndomen att göra - vi gjorde väl inte så mycket speciellt under påsk eller så har jag helt enkelt glömt hur vi firade! I varje fall har det inte blivit så himla mycket påskfirande under åren  -  jo, så klart lite då, när barnen var små. Klä ut barnen till påskgummor, gömma och leta påskägg med godis, måla ägg  och  hänga upp de och de gula fjädrarna i påskriset  -  som vi hämtade från skogen, sätta några små gula kycklingar på krasse -fatet,  thats it.   Men inga fina påskrätter och  -middagar. Däremot väldigt mycket cous cous, dekorerade ägghalvor och  memma  (mämmi på finska)! Och faktiskt lammstek, fisk, goda kalla fisksåser,  olika sallader med havsfrukt,  lite efterrätter, massa godis och annat gott ... 
Men herre gud, nu när jag berättar så märker jag, att vi faktiskt HAR FIRAT under alla år! Men kanske på ett lite annorlunda sätt, än den traditionella svenska. Varför då? För att jag är finska och min ex en marockan och dessutom en kock. (Vi firar högtider ihop fortfarande) Därav a lot of Cous cous, som är såå himla gott - lovar att återkomma med receptet en dag.  Det  kan jag äta både på påsk och midsommar, men inte på julafton, för då äter jag min andra älsklingsrätt: Kålrotslåda!

Och nu är jag så sugen på memma, som jag inte har handlat in än. Hoppas de har det i Ica!


GLAD PÅSK!


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

























1 kommentar:

  1. Cous cous är ju supergott tycker jag, fräscht komplement till kött, inte lika stabbigt som potatis. Spännande mix med maten hemma hos er, kul att blanda kulturer vad gäller mat :)

    Lyckos dig som har en make som är kock!! Min man är... allt annat än kock kan jag säga, haha!! Gäller att laga maten själv om det ska bli något...

    Önskar dig en riktigt Glad Påsk!

    Kraaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!