fredag, april 12, 2013

ELEFANT KUDDE FRÅN SVENSKT TENN

Foto: Lånad från Svenskt TennHelt otroligt egentligen! - Alla har den! Alla eller nästan alla bloggerskor i landet i varje fall.
Hade ingen aning om att denna svartvita elefant -kudde (som finns i många andra färger med) från Svenskt Tenn var så oerhört populär. Men sedan jag blev bekant med bloggvärlden, så har jag sett den söta kudden på de flesta sofforna, och brickorna med samma motiv i vartannat kök. 

Kanske inte alls konstigt, för att Svenskt Tenn är ju ungefär samma sak som Marimekko för oss finländare. Även om jag inte äger en enda produkt från Marimekko - mönstren tilltalar mig inte helt enkelt. Det var det som fick mig att fundera - hur har denna kudde haft sådan genomslagskraft och blivit så kär för så många - alla har ju ändå inte samma smak!  
- De flesta av oss älskar ju djur och de små elefanterna är riktigt söta, så där ligger ju en stor poäng, helt klart. Dessutom är kudden svartvit, vilket passar de många grafiska svartvita hem i detta avlånga land. Och sen är det som sagt det där med varumärket - alla ska  bara ha Svenskt Tenns elefantkudde, kosta vad det kosta vill! 900 svenska riksdaler får man ge för denna mysiga linnekudde, som jag också nu har börjat gilla lite grann!:-)

Nu kan man få de söta elefanterna även på tapet, fast det är för mycket för mina ögon och för mitt migrän huvud! En rulle elefanter kostar 750 kronor. Finns i tre olika färgställningar, men ej i svartvitt. 
Nu är det dags för kaffet!:-)
        


Önskar Dig en fin och avkopplande helg!

1 kommentar:

  1. Och även jag storgillar de supersöta elefanterna!! Men jag är ju ett stort fan av Svenskt Tenn och framför allt Josef Frank - love It!! Och jag måste säga att den där elefant-tapeten lockar mig :))


    Stöööörsta kraaaaamen aka

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!